Kedves Gazdik!

Íme néhány mogyoróvajas recept nektek!

 1. Roppanós kutyakeksz, bacon darabkákkal

Hozzávalók:

 • Crazy Green - Mogyoróvaj
 • valamilyen forma
 • 100 g teljes kiőrlésű liszt
 • 60 g zabpehely (könnyen emészthető rostokban gazdag)
 • 1 teáskanál sütőpor
 • 5 szelet bacon
 • kb. ½ dl zsíros tej (lehet kicsit kevesebb/több is, annyit adagoljunk apránként, amennyit felvesz a tészta)
 • 1 db tojás

 

Ezzel a témával kapcsolatban ezer gondolat kering az én fejemben is. Próbálok közben rátok, olvasókra is gondolni, hogy vajon milyen kérdőjelek lehetnek bennetek amikor a karácsony és a kutya együtt kerülnek szóba. Ajándékozás? Biztonságos karácsonyozás? Vegyek neki ajándékot? Nem fogja szétrágni a csomagokat? Mi a jó megoldás?

 

Nos, ma ezekre próbálok nektek és talán még önmagamnak is választ adni, hiszen idén lesz az első közös karácsonyunk Hayleyvel az akkorra 6 hónapos beagle gyermekünkkel.

 

Hogyan lehetsz környezettudatos kutyatartó?

Kutyát tartani nem mindig olyan egyszerű és természetesen rengeteg kihívással kell szembenéznünk az első pillanatoktól kezdve. Kinek ne jutna eszébe az első sikeres „ül” vagy mikor a kutyája először hozta vissza a labdát. Ezek az apró kihívások közel sem okoznak annyi fejfájást, mint a környezettudatos állattartás.

Korunk egyik legnagyobb kihívása a környezettudatos gazdik számára, hogy kutyatartásnál is igyekezzenek zöld megoldást választani. A mostani blogunkban azokra a praktikákra és apróságokra térünk ki, amelyekre mi is fokozottan figyelünk.

Igen, a cím nem ámítás. A kisállat biztosítás egy mára már létező dolog. Ami azt illeti nagyonis hasznos, hiszen ki tudja mikor lesz szükségünk rá?! (Reméljük soha!)

 

Több millió kisállat él Magyarországon, többségük kutya és macska. A négylábú családtagok amellett, hogy több évre sőt reméljük inkább több évtizedre beütemezik a család minden napját, költséget is jelentenek. Ez az első hónapokban/években nem jelentős, hiszen az étel és a táplálékkiegészítők pár ezer forintból megvannak, emellett pedig az éves oltások és kullancsriasztók és a játékok jelentenek csak kiadást.

Sok felnőtt és gyermek van oda a kutyákért, nem véletlenül. Kedvesek, bújósak, barátságosak és egy szóban összefoglalva imádnivalóak! A kutyusok közelsége a mindennapokra is jótékony hatással van. Segíti a pszichológiai és a szociális fejlődést. Íme néhány indok, miért is tökéletes páros egy kisgyermekes család és egy kutyus.

Elsősorban tisztázzuk milyen adatokról is van szó:

 • név
 • születési dátum
 • súly és fajta

Az Ő nevét is amolyan bemutatkozási / megszólítási szándékkal kérjük el. Ha küldünk neked egy e-mailt számodra is személyesebben a keresztneved megszólításával küldjük. Folyamatosan fejlődünk, újítunk és próbálunk minél közelebb kerülni mert minél többet tudunk róla a rendeléseiden és az adatain keresztül annál személyreszabottabban tudunk majd rátok figyelni és később releváns ajánlatot küldeni...és most nem a creepy figyelésre gondolok. :D  Hanem arra, hogy az idő előrehaladtával ahogy a te korod úgy az övé is változik. Nem öregíteni akarlak, félre ne értsd. Hanem segíteni neked és ezáltal kedvencednek hiszen változik és idősödik. Minden korban más és más kell neki. Kölyökként kölyök táp, csonterősítő, vitaminok, játékok kellenek neki és egy kis útmutató a gazdinak, a helyes táplálásra. Míg felnőtt korában már felnőtt táp, kúrák és idős korában némi zöldkagylópor az izületekért. 

Ez az éjszaka a legtöbb kisállat életében egy rendkívül stresszes éjjel. A tűzijáték okozta félelem miatt évről évre kutyusok százai tűnnek el. Megfelelő óvintézkedésekkel azonban könnyebbé tehetjük ezt a napot kedvenceink számára. Először is próbáljuk megérteni mi miért történik.

Miért félnek egyes kutyák a hangos zajoktól és a tűzijátéktól, míg mások nem?

Tomboló vihar nyáron, tűzijáték ünnepségekkor és újévkor… Rengeteg kutyát tölt el rettegéssel a velük járó hangzavar, de akadnak olyanok is, akiknek ilyenkor is jót szundizve fel sem tűnik, hogy mi zajlik körülöttük. Hátracsapott fülek, rémült tekintet, egész testében reszket. A fürdőkádban keres menedéket vagy bebújik az ágy alá, ahol talán nem érhet el hozzá a baj. A gazdi minden igyekezete ellenére is órákba telhet, mire megnyugszik kedvence. A nyári hónapok alatt előforduló heves viharok és az ünnepnapok estéjén fellőtt tűzijáték zaja előhozhatja a kutyák legmélyebb félelmét.

Mik azok az alapvető szabályok, amelyeket ajánlott betartani?

 

A kutyás etikett nem csak arról szól, hogy te mint gazdi a saját kutyusoddal jól bánsz hanem arról is, hogy mivel kutyáink társasági lények így más kutyákkal és emberekkel is kapcsolatba kerülnek. Neked arra is oda kell figyelned, hogy kutyusod mások számára ne legyen teher, baj ne történjen. 

Egy lelkiismeretes gazdi igyekszik kutyusa minden igényét a tőle telhető legjobban kielégíteni, amihez nélkülözhetetlen megteremteni az otthont átjáró békés környezetet. Egy gazdinak kötelessége odafigyelni másokra és betartani néhány alapvető szabályt. Természetesen nem szabad megfeledkeznünk azokról az emberekről sem akik nem tartanak kutyát, rájuk se legyen teher a kutyánk.

Nyaralás kutyával? Hazánkban néhány évvel ezelőtt még szinte egyáltalán nem volt opció ez a lehetőség. Szimplán rábíztuk a szomszédokra, barátokra vagy a családra akik nagyon kedvesen napi 1x megetették felnőtt kedvencünket és játszottak vele egy kicsit. Vagy ott volt a kutyapanzió mint másik választás. Mindkét esetben biztos kezekben hagytuk négylábú családtagunkat és az orrára kötöttük, hogy viselkedjen jól illetve hogy 5-10 napon belül jövünk.

Viszont ez mára már változott. Félreértés ne essék, az emberek többsége még mindig a fent említett opciót választja amivel semmi baj sincs. Ám ma már opcióként az is választható, hogy kedvencünk velünk jöjjön nyaralni. Ezt már a vendéglátó egységek, hotelek és a strandok is lehetővé teszik számunkra. Szóval a kutyás nyaralás már nem is olyan kivitelezhetetlen. ;)

Az emelkedő hőmérséklet mellett néhány dolgot figyelembe kell venni annak érdekében, hogy Te és kedvenced szórakoztató és végső soron biztonságos nyári időt élvezzetek.

Az emberektől eltérően a kutyák nem nagyon izzadnak. Csak a talpukon és kevés a verejtékmirigyük, így nem képesek nagyobb hőségekkel megbirkózni. Ehelyett zihálás formájában tudják elveszíteni a hőt. Ha a kutyák túl melegek lesznek, sokkal inkább hajlamosak a hő kimerülésére, agyvérzésre, sőt a halálra is.

A legjobb eshetőség, ha még azelőtt választunk kedvencünknek nevet mielőtt hozzánk kerül. Kerüljük az utasítást adó neveket, tökéletes példa erre a Horgász a pácban című filmből a “Gyere ide, Takarodj!”. :D

Persze ez csak egy erős példa erre de a lényeget értitek.

Mint minden kutyának biztosan a tiédnek is megvannak a kedvencei. A játék és a játékos tanulás ugyanis elengedhetetlen egy kölyökkutya életében hiszen ezzel tudja levezetni a felesleges energiáját, ezzel tudod őt úgy tanítani, hogy észre sem veszi és persze vannak olyan játékok amik lekötik a figyelmét amíg te nem vagy otthon vagy csak épp szusszannál egyet egy hosszú nap után.

Azoknak a kutyáknak akiknek éppen jön a foguk vagy csak szeretnek mindent is megrágni tökéletes választás lehet egy rágós játék. Így megkíméled kedvenced fogait és bizony a bútoraidat is.

Azt tudtad, hogy a játékokra jutalomként tekintenek a kutyák?

Ha nem tudod, hogy melyik játékot válaszd amivel a kedvenced egyedül vagy akár veled is szívesen játszik, íme egy kis segítség tőlünk!


Kaptunk tőletek egy olyan, érdekes és jogos kérdést, hogy oké, hogy ezt kommunikáljuk,
de mitől vagyunk mi valójában környezettudatos „zöld” webshop? Mai írásunkban ebbe szeretnénk egy kis betekintést engedni nektek!
 

A mai globalizát világunkban gyakorlatilag nincs olyan,
amit ne lehetne beszerezni 10-15 perc keresgélés után a neten.
Termékek tucatjait találjuk minden keresésre, és néha kerül ugyan homokszem a gépezetbe,
pl.: egy óriási konténerszállító hajó formájában, a Suezi csatornában.
Azonban egyben egyetérthetünk! Alapvetőnek tartjuk, hogy ha ma megrendelem,
akkor 3-5 napon belül legyen nálam a termék.


Kutyusunkat tanítani, nevelni és trükkökre bírni, annak az egyik,
ha nem a legismertebb módja a jutalomfalattal történő ösztönzés.

Képzelőerőnket segítségül hívva látjuk lelki szemeink előtt a mutatványos kutyákat a cirkuszban,
ahogy minden trükk után az idomárjuk zsebébe nyúlva jutalmazza őket,
de ha csak a hétköznapoknál maradunk, szinte minden futtatóban megtalálható egy olyan gazdi,
akinél mindig lapul egy-két falat kedvence számára.


Allergiás kutya?

Igen, sajnos a modernkori betegségek, egészségügyi problémák már nem csak minket, hanem kutyusainkat is érintik.
Egyes fajták között akár az egyedek 80 százaléka is szenvedhet allergiától.
Ez legtöbbször az állatorvosnál derül ki, de sok apró jelből következtethetünk mi magunk is arra, hogy bizony a kutyánk allergiás. Mik ezek a tipikus tünetek, amik utalhatnak allergiára?

Minden kutyusnak szüksége van egy nyakörvre, ezzel a kijelentéssel nehéz lenne vitatkozni.
Fontos, mert ennél fogva tudjuk pórázra tenni,
ebből egyértelmű, hogy nem kóbor kutya van a parkban,
ez a praktikus oldala. Azonban nem utolsó sorban nagyon sok szép, és dekoratív,
na és persze cuki darab is van köztük.Ebben a rövid írásban igyekszünk betekinteni és egy kis segítséget nyújtani a biztonságos, és kutyusunk számára kényelmes nyakörv kiválasztásában. 

Nem tettél újévi fogadalmat?

Nem késő. Az újévi fogadalmat sokan feleslegesnek tartják, de az tény, hogy megannyi jó szokást hozhat az életünkbe, és segíthet tudatosabbnak lenni, hogy nem érdemes kihagyni a lehetőséget, amit egy új kezdet jelent, és új szintre emelni kapcsolatunkat kutyusunkkal.

Idén kicsit kevésbé nyüzsgő lesz, és talán kicsit kevesebb vendéggel jár majd a Karácsony,
és az ünnepek a nyavalyás vírus miatt, de azért így is számíthatunk
egy-két látogatóra. Kutyusunk, és az ő kedvükért született ez az írás.

Évről-évre egyre többen döntenek úgy, hogy ha csak valami aprósággal is, de meglepik kutyusukat karácsonykor.
Ha te is azok közé tartozol, akik családtagként gondolnak a négylábú társukra, akkor jó helyen jársz.
Idén karácsonyra hoztunk nektek pár szuper ajándék ötletet.

Nyakunkon a December 1.

Amikor minden kisgyermek várva-várja, hogy adventi kalendáriumot kapjon és minden nap kibonthasson egy újabb ajándékot.

Nos, én azt hiszem örök gyerek vagyok, minden évben folytatom ezt a hagyományt, amit a szüleim indítottak még el gyermekkoromban.

A bátyámmal imádtuk a December Elseje reggelét, amikorra felkerültek a kis piros számozott zsákocskák a lépcsőkorlátra.

Húúú micsoda izgalom, mi van az első zsákban...és a 24.-ben? :)

Rossz manók lévén kitapogattuk a 24. zsákot és tippeltünk, hogy mi van benne.

Aztán vártuk, hogy teljenek a napok és megtudjuk mi is van valójában a 24.-ben.

Azt hiszem láthatjátok, hogy ez az időszak tényleg minden évben meghatározó volt a számomra.

A hagyomány maradtt a gyermek felnőtt lett, de miután ez az emlék ilyen kedves számomra, (és remélem nektek is hasonló élményeitek voltak) adott volt, hogy a páromat is meglepjem, minden évben apró nasikkal.

Miért fontos neked is, hogy Zölden, kedvenced egészségét és Földünk épségét is szem előtt tartva éld kutyás mindennapjaid?

Manapság, a korona vírus mellett mindennapjaink fő témája a környezetvédelem, klímaváltozás, globális felmelegedés kérdésköre, és hogy mit tehetünk mi, egyes emberek.
Persze mondhatjuk, hogy ezek távlati problémák, amik a mindennapjainkban a híreken kívül nem jelennek meg, ha nem akarjuk, de nekünk, felelős kutyatartóként mégis érdemes vele már most foglalkozni.

Hogy miért?

Kedvenceink környezettudatos tartása gyakorlatilag méreganyag mentes tartást jelent.

A cím kérdés is lehetne, és a válasz nagybetűs IGEN! Íme összefoglalónk a témában.

Kedves Olvasó, szeretnénk neked mi, mint kutyások megmutatni, hogy a kutyáknak szánt étrend kiegészítők bizony nem a gyártó cégek pénztárcájának vastagítása miatt nyertek létjogosultságot.
A legtöbb gazdi - lehet, hogy köztük Te is - amikor végre, hosszabb-rövidebb kísérletezés árán megtalálta azt a kutyaeledelt, amit kedvence szívesen fogyaszt, nincs tőle hasmenése, és bundája a hangulata is fényes tőle, bizony nem szívesen vált másik tápra, eledelre, kutyakonzervre.

Mi, a kutyusod.hu-nál hiszünk a fenntartható kutyaeledelekben, kutyáknak készült finomságokban.
És mi lehet tutira méreganyag mentes kutya csemege? Hát amit mi magunk készítünk, ellenőrzött alapanyagokból!
Ma szeretnénk egy egyszerű őszi csemegét bemutatni nektek, amit kezdő szakácsoknak is nyugodt szívvel ajánlunk, és bár nem B.A.R.F táplálás, de méreganyagot nem tartalmaz, és természetes kutyajutifalat lehet az őszi séták alatt.

A kutya természetes szükséglete, hogy rágjon. Szüksége van rá, ez az egyetlen módja, hogy természetes módon tisztán tartsa fogazatát és a fogkőtől is meg szabaduljon. Kutatók számtalan alkalommal megfigyelték, hogy a kutya ősei, a szabadon élő farkasfélék vadászat és táplálkozás után, a préda bőrét vagy csontjait, agancsait rágcsálják. Az agancs egy elszáradt bőrrel bevont szaru képződmény, puhább mint kutyusunk foga de a szennyeződéseknél jelemzően keményebb.

Mi, a Kutyusod.hu csapata nem csak az egészséges kutyaeledelek mellett tettük le voksunkat, hanem a fenntartható bolygó mellett is. Attól még, hogy egészséges kutyaeledelt adsz kedvencednek, ugyan úgy kell wc-re mennie neki is, amivel folyó ügyek esetén nincs is semmi gond ha egy kis darabka zöldfelületen sétáltatod kedvenced, magas nitrogén tartalma miatt még jót is tesz a talajnak.
De miujság a nagy dolgokkal?