Kisállat Biztosítás

2021.10.15 18:00
Kisállat Biztosítás

Igen, a cím nem ámítás. A kisállat biztosítás egy mára már létező dolog. Ami azt illeti nagyonis hasznos, hiszen ki tudja mikor lesz szükségünk rá?! (Reméljük soha!)

 

Több millió kisállat él Magyarországon, többségük kutya és macska. A négylábú családtagok amellett, hogy több évre sőt reméljük inkább több évtizedre beütemezik a család minden napját, költséget is jelentenek. Ez az első hónapokban/években nem jelentős, hiszen az étel és a táplálékkiegészítők pár ezer forintból megvannak, emellett pedig az éves oltások és kullancsriasztók és a játékok jelentenek csak kiadást.

Aztán ahogy kedvencünk felett elhalad a kor, úgy jelennek meg a betegségek. Emellett bármikor érheti őt valamilyen baleset, megtámadhatja egy másik állat, vagy csak elkaphat valami fertőzést. Ilyenkor aztán néha nem győzzük kifizetni a kezelését azt pedig várhatjuk, hogy majd “állambácsi” kifizeti helyettünk.  Hiszen nekik nincs TB-jük amit a munkaadójuk minden hónapban fizet utánuk. 

 

A családunkban például ott van Béli a tacsi, aki egyik pillanatról a másikra megvakult. Több műtéten esett át és össze sem akarom számolni mennyibe kerülhettek ezek. Persze Béli családtag szóval minden pénzt megér. Viszont először sajnos mi is meglepődtünk az összegeken. Nem fogok hazudni, hirtelen érte a családot. 

 

Így tehát mielőtt Hayley hozzánk került volna felelős gazdiként megkerestük a biztosítónkat és érdeklődtünk, hogy lehet e náluk is kötni. Szerencsére igen. Viszont itt is vannak feltételek amelyeket minden biztosító maga szab. Pl: 4 hónapos kortól egészen 7 éves korig köthető azokra a kutyákra vagy macskákra akik kisállat biztosítás chippel el vannak látva (ISO 11784 szabványnak megfelelő). Az állat 7 éves kora előtt megkötött biztosítás a 8. életév betöltésekor is érvényben marad. Ennek díja szintén biztosító függő, átlagosan évi 7.000-30.000 Ft között mozog.

 

Először is mint azt minden állattartó tudja 10.000 Ft alatt ritkán jövünk el az állatorvosi rendelőből. Ez mondjuk egy gyors és cseppet sem alapos vizsgálat (hőmérőzés, fülek, pocak) és mondjuk egy alap oltás. Ez egy egészséges kutyus ár, ha mondhatunk ilyet.

 

Ám amikor kedvencünk egy baleset miatt sántikál, beteg, izületi problémái lesznek vagy épp elérte a kort, hogy ivartalanítsák akkor jönnek a több órás kivizsgálások, vérvétel, majd a műtétek. Ez már 40.000 Ft-tól több százezer forintig terjedhet. 

 

Akik nap mint nap ott vannak velünk Instagramon azok pontosan tudják, mennyit hangoztatjuk a tudatos gazdi és a felelős állattartás jelzőket. Ezekbe a jelzőkbe nem csak az tartozik bele, hogy méreg- és töltőanyag nélkül táplálunk vagy hogy kutyaiskolába járatjuk kedvenceinket, hanem az is hogy felkészülünk a váratlan költségekre. A felkészülésbe az anyagiak is beletartoznak. Rengeteg olyat hallani, hogy valaki azért szabadult meg kedvencétől, mert anyagilag megterhelő volt számára. Így ő bármilyen jól is bánhatott vele, etethette és nevelhette jól, ő nem volt sem tudatos sem felelősségteljes. 

 

Amikor egy másik élet ránk van 100%-ban utalva akkor a legváratlanabb helyzetekre is fel kell készülni és minden akadályt megugrani.  

 

Így tehát felkészülni igenis megéri! 

 

Most pedig nézzük meg melyik biztosító mit kínál:

 

AEGON Biztosító:

Amint az AEGON kisállat biztosítás kalkulátor fülre érkezünk elég egyszerű a feladatunk.

Ki kell választanunk, hogy kutya vagy macska, meg kell adnunk a nevét és a születési dátumát, fajtáját és nemét majd mehet a számolás. Később a rendszer ezt az adatot megjegyzi így minden alkalommal nevén nevezi kedvencünket. 

 

Itt három fajta éves biztosítást lehet kötni:

  • Mini      6 480 Ft
  • Opti    12 960 Ft
  • Maxi    20 820Ft

Ezért cserébe káresetenként (humánusabban betegségek és baleset esetén) 20 000, 35 000, illetve 50 000 forintot térít meg a biztosító. Esetenként 10 000 forint önrészt kell állni. Kedvencünknek  több kezelése is lehet egy biztosítási időszakban, de ezeknek különállóknak kell lenniük vagyis csak gyógyult, egészséges állat kezelése jöhet szóba. (Max 7 éves lehet a szerződés megkötésekor.)

 

Generali:

A lakásbiztosításához kapcsolódó (kiegészítő) biztosítása a Futrinka. 

Szintén három fajta éves biztosítást lehet kötni:

  • Mini        4 000 Ft
  • Midi      15 000 Ft
  • Maxi     24 000 Ft

Cserébe 25 000, 50 000, illetve 75 000 Ft-ot térít a biztosító 10 000 forint önrész felett. Egy évben több ellátást is kaphat, de összességében nem lehet több, mint 100 000, 200 000, illetve 300 000 forint.

 

Kedvencünk 8 éves koráig köthető, és mint a legtöbb biztosításnál itt is részletes lista tartalmazza, milyen fajta esetében milyen betegségre nem terjed ki a biztosítás. Érdekesség, hogyha a kutya túlsúlyos, az ebből adódó problémák nem biztosítottak. Kínzás, vagy a rossz nevelés okozta pszichés bántalmak esetében sem biztosított a kedvenc.

 

Persze több biztosítónál is köthetők kisállat biztosítások, de mi úgy gondoljuk, hogy ezek a legkedvezőbbek. Illetve ne felejtsük el, hogy minden kisállat biztosítás kedvencünk 8-9. évéig biztosítja őket így az időskori megbetegedésekkel járó kezeléseket saját pénztárcából kell majd fizetnünk. 

Ha kérdésetek van várjuk őket kommentben vagy üzenetben!

 

Találkozunk legközelebb,

Lilla