Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Környezettudatos kutyatartás (első lépések)

2021.11.26 10:20
Környezettudatos kutyatartás (első lépések)

Hogyan lehetsz környezettudatos kutyatartó?

Kutyát tartani nem mindig olyan egyszerű és természetesen rengeteg kihívással kell szembenéznünk az első pillanatoktól kezdve. Kinek ne jutna eszébe az első sikeres „ül” vagy mikor a kutyája először hozta vissza a labdát. Ezek az apró kihívások közel sem okoznak annyi fejfájást, mint a környezettudatos állattartás.

Korunk egyik legnagyobb kihívása a környezettudatos gazdik számára, hogy kutyatartásnál is igyekezzenek zöld megoldást választani. A mostani blogunkban azokra a praktikákra és apróságokra térünk ki, amelyekre mi is fokozottan figyelünk.

 Újrahasznosított anyagból és kenderből készített játékok

Szerencsére mára rengeteg olyan kutyajáték közül lehet választani, amely újrahasznosított vagy csak egyszerűen környezetbarát anyagból, tehát műanyag mentesen készült.

Igyekezzünk olyan játékot választani, ami nem megy tönkre 2 hét alatt, hanem hosszú távon lesz ott kiskedvencünk mellett jóban-rosszban.

Tökéletes választás lehet erre a célra:

Persze ne feledkezzünk meg a fenntartható plüss játékokról sem, amit IDE kattintva találsz.

 Rozsdamentes acél és bambusz tál

Apróságnak tűnhet, hogy kutyánk milyen tálból issza meg a vizét, eszi meg kedvenc reggelijét, ebédjét, vacsoráját, vagy esetleg milyen tálat viszünk magunkkal egy-egy utazás során. Műanyag kutyatál helyett válasszunk rozsdamentes acél tálat vagy bambuszból készült tálat, amely nem csak sokkal időtállóbb, de ezáltal a pénztárcáknak is sokkal jobban fog esni. Ha pedig elutaznánk valahova, felejtsük el a műanyag ételhordóból való itatást, válasszuk inkább az utazótálat vagy ha lehetőségünk van rá vegyünk olyat amely 2 az 1-ben funkciót betöltve tárolja a vizet és adagolni is tudjuk.

Kutyakaki zacskó

Melyik az a dolog, amelyet naponta általában 2-3 alkalommal dobunk a kukában és kevés figyelmet kap? Természetesen kedvencünk után feltakarított kutyagumit sem mindegy, hogy mibe szedjük.

Gondoljunk csak bele, hogy napi 2-3 alkalom még nem tűnik soknak, de ez egy évben már 730-1095 kis műanyag zacskót is jelenthet.

Szerencsére már erre is van biológiailag lebomló megoldás, például a Crazy Green Lebomló BIO Kukoricakeményítőből készült zacskó. Kis és nagyobb tételben is kapható nálunk.

Organikus állateledel

Miért adnánk olyat a kutyánknak, amit mi sem ennénk meg? Ma már nagyon sok olyan állateledel kapható, amelyben kizárólag természetes alapanyagok találhatóak. Kerüljük a hormonkezelt húst, túlzott adalékanyagot, ízesítőt és a búzát. Mindig olvasd el figyelmesen az összetevők leírását és keressünk eco-friendly jelzést.

Ha nem vagy biztos benne, hogy az általad kinézett étel jó lesz kutyád számára, nyugodtan írj nekünk üzenetet a hello@kutyusod.hu-ra és mi örömmel, minden szaktudásunkat beleadva segítünk a helyes választásban.

Tudtad?!

Instagramon 2 hetente pénteken tanácsadás napot tartunk, amely keretein belül te bármilyen kérdést feltehetsz mi pedig akár a gyártókkal karöltve megválaszoljuk kérdésedet.

Instán így találsz minket: kutyusod.hu

Természetes, vegyszermentes megoldások

A kutyák számára ugyanolyan fontos a higiénia mint számunkra, de a rengeteg vegyszer helyett érdemes itt is organikus megoldást használni. Kullancsirtó, rovarriasztó, sampon és a további hasonló anyagoknál is fontos szempontnak kell lennie a választás során, hogy kizárólag organikus anyagokat tartalmazzon. Ez nem csak környezetvédelmi szempontból fontos, de kutyánk egészségének is jót tesz, hiszen nem kenünk, fújunk bundájára mindenféle kémiai anyagot.

Igazából szinte mindenre van állat-és környezetbarát megoldásunk, IDE kattintva jutsz webshopunkra, ahol csak keresgélned kell a jobbnál jobb megoldások között. Ha pedig egy problémára nem találod meg a megoldást írj nekünk, mi pedig igyekszünk segíteni, megkeresni vagy épp beszerezni azt. 

 

Találkozunk 2 hét múlva,

Lilla