Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Hogyan válasszunk nevet és tanítsuk meg azt kedvencünknek?

2021.06.18 10:00
Hogyan válasszunk nevet és tanítsuk meg azt kedvencünknek?

A legjobb eshetőség, ha még azelőtt választunk kedvencünknek nevet mielőtt hozzánk kerül. Kerüljük az utasítást adó neveket, tökéletes példa erre a Horgász a pácban című filmből a “Gyere ide, Takarodj!”. :D

Persze ez csak egy erős példa erre de a lényeget értitek.

 

Ha lehet ne adj neki olyan nevet amit már valamelyik családtagod sajátjaként használ, hiszen ez bizonyos helyzetekben megtévesztő lehet mindkettőjük számára.Ha kedvenced esetleg rossz helyről mentett kutyus mindenképpen válassz neki új nevet. Akkor is ha a mostani tetszik neked. Egy pozitív, kellemes hangzású névvel ugyanis segíthetsz neki továbblépni a múltján. Ez amolyan terápia kiegészítés.Névválasztáskor figyelj arra, hogy 1 vagy 2 szótagból álljon. Ha hosszabb nevet adsz neki azt rövid időn belül egy rövid kis becézés fogja felváltani és kezdheted is újból a tanultakat.Kedvenced számára a neve azt jelenti, hogy most kizárólag rád figyeljen. Ebből adódóan ha szeretnéd, hogy hallgasson is rá akkor valamilyen pozitív jelentéssel kell, hogy bírjon. Fontos: Ha rosszalkodott semmiképpen se a nevével kezd a leszidást. 

pl.: Maxi, rossz kutya voltál. (A saját érdekedben kerüld.)

Inkább vidd oda ahol csinálta, ültesd le és mondd el neki, hogy rossz volt.Hogyan tanítsd meg neki a nevét?

 

Az első és talán a legfontosabb lépés mind közül az, hogy rengeteg türelem kell hozzá. Nem fogja megtanulni egyik pillanatról a másikra, hogy hogyan hívják. A második már picit könnyebb. Ha lakásban élsz jelölj ki neki egy helyiséget ahol a tanítás menete folyhat. Ha pedig kertes házban akkor ugyanezt megteheted az udvar egy kijelölt pontján. A harmadik lépéshez kellesz te és ebbe bizony az egész családot be kell vonni.Így tudjátok leghamarabb megtanítani neki a nevét. Na jó bevallom, kell hozzá még egy kis jutalomfalat és vidám, kedves hanglejtés is. Mondjátok a nevét minél többször ha a közeletekben van és ha felétek fordul jöhet a jól megérdemelt pozitív megerősítés azaz a dicséret,  jutalomfalat és a simi. Persze semmiképp se hallja egyszerre több helyről a nevét mert akkor bizony ő is bele fog zavarodni.Ne feledd, bízz magadban és kedvencedben, közös erővel ezt is meg tudjátok oldani.Illetve itt egy kis segítség, hogy vásárlóinknak és nekünk milyen jutalomfalatok váltak be a legjobban kedvencünk tanításához:

 

  1. Lakse Kronch Pocket lazacos tréning jutalomfalat
  2. Lakse Kronch The Original 100% lazacos jutalomfalat
  3. Natures Menu, tréning jutalomfalat 95% bárány és csirkehússal
  4. Leiky jutalomfalat több ízben