Boldog Kutyás Újévet!

2021.01.10 14:48

Nem tettél újévi fogadalmat?

Nem késő. Az újévi fogadalmat sokan feleslegesnek tartják, de az tény, hogy megannyi jó szokást hozhat az életünkbe, és segíthet tudatosabbnak lenni, hogy nem érdemes kihagyni a lehetőséget, amit egy új kezdet jelent, és új szintre emelni kapcsolatunkat kutyusunkkal.

Hogy érdemes nekikezdeni?

Ha a hideg kiráz az újévi fogadalomtól jó hír, hogy már január 10. van, szóval ez nem szigorúan véve újévi fogadalom, csak fogadalom. :)

Bármi, amit szokásoddá szeretnél tenni, az a titka, hogy legalább három héten keresztül csináld folyamatosan, ezt érdemes szem előtt tartani, amikor az első nehezebb nap megérkezik az életedbe! :)

Javaslataink a fogadalmakra:

Több séta

Ha eddig heti 1-2 nap volt, amikor nagyobbat sétáltatok, akkor ezen túl próbáld beiktatni, hogy minden másnap elmenjetek legalább egy órára sétálni.
Nem érdemes rögtön a minden nappal kezdeni, hiszen az neked és kutyusodnak is hirtelen nagy változás, és ha mind ketten túlterhelődtök, könnyen feladhatod/adhatjátok, mielőtt érezhetnétek a pozitív változást.


Új trükk tanulása

Képzeld csak el, milyen cuki lenne, ha idén karácsonykor mikor a rokonok ismét ellepik a lakást, már 12 trükköt tudna kutyusod, havonta egy trükk igazán jókedvű elfoglaltság kedvencednek, és neked is!
Az ül és marad már megy? Az szinte mindennek az alapja, utána jöhet a fekszik, esetleg a kerül, vagy a forog. Minden kutyus meg tud tanulni aportírozni, ami a gyerekeket őszinte kacagásra készteti, hiszen mi cukibb van annál, amikor nekik hozza vissza a játékot minden eldobás után.

Méreganyagok kiiktatása

Igen ez a vesszőparipánk, és nem, nem gondoljuk, hogy holnaptól friss szarvassal kell kedvencedet etetni, de ha negyedévente, lecseréled 1-2 tárgyát, pl. porcelánra, üvegre a műanyag itatót, vagy malac rágókára a gumi rágókát, az anyagilag sem annyira megterhelő, ellenben mégis sokat tettél azért, hogy kedvenced ne kemikáliákkal terhelve éljen.

Szocializáció

Lassan megérkezik a tavasz, amit már nagyon várunk, de addig is ideje felkeresni a környékbeli kutya futtatót!
Általában remek közösségek alakulnak ki, kaphatunk jó és kevésbé jó tanácsokat, esetleg tudunk segíteni elveszett kutyusok keresésében, és így, amikor nyáron nyitnak a kerthelységek, kedvencünk sem lesz zavarban attól, hogy más kutyákkal és emberekkel találkozik.


Te ismered mi az, amin szívesen változtatnál, mondhatni, ha egy jelre vársz EZ az! J
2021 legyen csodás kutyás év Mindenkinek!